sluiten


Het boek is inmiddels uitverkocht.

Ja, ik wil het boek "Reiservaringen uit Afrika" bestellen.


Wie ooit had gedacht dat ik een boek zou uitgeven, zou niet serieus genomen worden. Toch was in 1996 ons 12,5 jarig huwelijk indirect de aanleiding. We gingen iets geks doen om het te vieren. Een keer primitief op vakantie naar Afrika. Ons niet bewust dat deze beslissing het leven van Ellen en mij zou veranderen. In 1996 schreef ik voor het eerst een reisverslag. Gewoon voor ons zelf. Onze reis door Botswana was een geweldige ervaring. We wilden meer van dit soort avonturen. En die kwamen er. Ook kwamen er meer reisverslagen. Steeds uitgebreider. Steeds meer uit mijn hart. Om die progressie in de beleving van het Afrikaanse avontuur en mijn gevoel in mijn hart juist weer te geven, staan de reisverslagen in hun originele versie in dit boek. Een boek dat ik eigenlijk gewoon voor me zelf in de kast wou hebben als liefhebber van het Afrikaanse continent. Van een amateur-schrijver, die steeds meer hobby’s terug kreeg naarmate de avonturen in Afrika toenamen, mag je geen hoogstaande literatuur verwachten, maar wel een beschrijving van reiservaringen die in ieder geval het hart van ons hebben gevonden.

Paul Janssen

Onder het bestelformulier staan reacties op het boek

Titel :  Reiservaringen uit Afrika
ISBN :  
90-809030-1-9
Auteur :  
Paul Janssen
Formaat : 
148 x 210 mm (A5)
Omvang :  
288 pagina's (144 vel)
Foto's : 
65 foto's zwart/wit
Papier : 
binnenwerk 115 hv mc gesatineerd
Omslag :  
240 grams tweezijdig sulfaatkarton en 1-zijdig Full Color
Afwerking : 
genaaid gebrocheerd,vzv laminaatlaag en platril

Via het invullen en verzenden van onderstaand formulier bestel ik het boek
"Reiservaringen uit Afrika".


alle velden invullen s.v.p.

Naam:

Adres:

Postcode:

Woonplaats:

E-mail:

Telefoon:

Aantal Prijs per exemplaar in € Subtotaal

x

=

Verzendkosten*

=

                 +

Totaalbedrag

 

 

 

Wijze van betalen

Bij het vooraf betalen wordt de bestelling in behandeling genomen zodra het bestelformulier ontvangen is en het totaalbedrag van de bestelling inclusief verzendkosten op bankrekening ................., t.n.v. G.M. Janssen - Postma te Deventer is bijgeschreven en onder vermelding van "bestelling boek". (wegens frauduleus gebruik van ons rekeningnummer hebben we deze van de website gehaald. U kunt ons een mailtje sturen om het rekeningnummer op te vragen.)

Bedankt voor uw bestelling
Wanneer u op bestellen drukt, kunt u (vanwege beveiligingen in Internet Explorer) twee meldingen krijgen.
Druk bij de eerste melding op "ok" en bij de tweede melding op "Ja".
Bestelt u liever op een andere manier? Een mailtje naar info@outtoafrica.nl met de relevante gegevens is ook voldoende om u bestelling te plaatsen.


Momenteel ontvangen we via bovenstaande formulier veel spam. U kunt het boek ook bestellen door ons een email te sturen met de relevante gegevens.
Een mailtje naar info@outtoafrica.nl met de relevante gegevens is ook voldoende om uw bestelling te plaatsen.


De reacties op het boek


Recentie in het weekblad Flair (België) 21 augustus 2007


Backpackers Travelmagazine voor reizigers

Beiden hebben een liefde voor Afrika "de Afrika-gekte heeft ook ons besmet". De reisverslagen van de groepsreizen door ondermeer Botswana, Kenia, Tanzania en oeganda zijn hier terug te vinden. Met de auto per boot/kano, maken ze kennis met vrijwel alle dieren die Afrika rijk is.
De zogenaamde "Big Five" van dit continent kruist het pad. Verrassende ontmoetingen met luipaarden en olifanten lezen als een spannende detective en doen je watertanden, Het "dat wil ik ook" -gevoel bekruipt je al snel. De verhalen zijn dus zeer lezenswaardig.

Ada Rosman

Hallo Ellen en Paul, Van harte gefeliciteerd met jullie 1e boek! Het ziet er prachtig uit, de foto's zijn mooi helder en de omslag is een echte Afrikaanse. Inmiddels ben ik al lekker aan het lezen en waan me helemaal in Afrika. Het continent dat ook een stukje van mijn hart heeft gestolen.


De Stentor "Deventer Dagblad"

Deventer Afrikaganger schrijft boek

door Paolo Laconi
foto Ronald Hissink

20 OKTOBER 2004 - DEVENTER - ‘Heel surrealistisch, magisch bijna, zoals die kolossale olifanten ons haast geruisloos passeerden.‘ Zie hier de bevlogenheid waarmee Paul Janssen uit Deventer zijn frequente reizen naar Afrika beleeft. Hij schreef er een boek over - dat tegen zijn verwachting in - inmiddels te koop is bij vijf boekhandels. ‘Ik ben niet eens een schrijver.‘.

In 1996 maakten Ellen en Paul Janssen hun eerste reis naar Afrika. ‘Dat was naar Botswana‘, herinnert Ellen Janssen zich. ‘We waren destijds twaalfeneenhalf jaar getrouwd en Paul wilde eens wat geks doen, iets anders dan we tot dan toe gewend waren. Zo sliep ik ineens tussen de wilde dieren, terwijl ik daarvóór nog nooit in een tent had geslapen...‘

De reis, die begon als een spontane actie, groeide uit tot een levenservaring die sindsdien met grote bezetenheid steeds weer wordt herhaald. Inmiddels zijn ze al zeven keer afgereisd naar het continent tussen de Atlantische en de Indische Oceaan. Ze bezochten onder meer Uganda, Tanzania, Kenia en Botswana.

De eerste keer dat ze oog-in-oog stonden met een volwassen leeuw herinneren ze zich nog goed. ‘Toen ik dat dier van dichtbij in de ogen keek, voelde ik me ineens heel klein worden‘, zegt Ellen. Haar echtgenoot had een andere ervaring. ‘Ik kreeg er juist een heerlijke innerlijke rust door.‘

ROES

Hun reizen beleven ze als in een roes. ‘Je geniet ervan‘, begint Paul Janssen, ‘maar eigenlijk ben je je op het moment zelf niet echt bewust van wat er allemaal gebeurt. Laatst vroeg iemand mij hoe onze laatste reis naar Kenia was geweest. Maar ik wist niets te zeggen. Ik kon het niet onder woorden brengen. Het maakt zóveel indruk dat je de tijd moet nemen om het te laten bezinken. Pas daarna kan je er iets zinnigs over zeggen.‘

Na elke reis schreef Paul Janssen een uitgebreid reisverhaal dat hij publiceerde op zijn eigen, drukbezochte website www.outtoafrica.nl. Toch koesterde hij al langer de wens zijn verhalen in een boek te bundelen. Dat is hem nu dus gelukt. In eigen beheer, dat wel, maar toch met een oplage van 600 exemplaren. Tegen zijn eigen verwachtingen in is ‘Out to Africa‘ - met zes uitgebreide reisverslagen - te koop in boekhandels in Deventer (onder meer Praamstra), Lochem en Apeldoorn.

‘Ik heb het boek niet uitgebracht om commerciële redenen‘, zegt hij. ‘Integendeel. Het leek mij in de eerste plaats leuk om onze Afrikaanse belevenissen te boekstaven.‘

Een week na het uitbrengen van de verhalenbundel heeft hij er al zestig afgezet. ‘Blijkbaar spreekt een verhaal over de belevenissen van enkele Afrikagangers de mensen toch aan.‘

Janssen haast zich wel te zeggen dat de lezers geen hoogstaande literatuur mogen verwachten. ‘Ik ben geen schrijver‘.

Het laatste verhaal zal waarschijnlijk ook beter zijn dan het eerste, maar dat heeft volgens hem vooral te maken met de ervaring en kennis die hij in de loop der jaren heeft opgedaan. ‘Tegenwoordig beleef ik een reis door Afrika toch heel anders dan een paar jaar geleden. Neem de alarmgeluiden van impala‘s. Vroeger zouden we zijn doorgereden, maar nu herken je ze en weet je dat er wat kán gebeuren. Daardoor zie je veel meer.‘

PROMINENT

Neemt hij nu af en toe een kijkje in de boekhandel om te weten of zijn boek er nog ligt? ‘Nee, zover gaat het niet. Het is ook niet nodig. Praamstra heeft het boek een mooie en prominente plaats gegeven.‘


Jennie Bijlsma (19 oktober 2005)

Wat een heerlijk boek heb je geschreven Paul. Ik ben er meteen in begonnen en heb er elk vrij moment in zitten lezen. Net alsof ik zelf met jullie op reis was. De door jou beschreven plekken waren voor mij heel herkenbaar. Op vele was ik zelf ooit ook. Veel herinneringen kwamen boven en ook veel herkenning over de manier van reizen en het kamperen.
Uganda is een land waar ik zelf nog heel graag naartoe wil. Door jullie boek heb ik er voor mijn gevoel al een kijkje mogen nemen.


Ans ter Woerds

Ik heb jullie boek in goede staat ontvangen en in ieder geval het eerste reisverhaal gelezen. Jullie zijn echt wel met de neus in de boter - toen al- gevallen door al die leeuwen te zien. Zoveel geluk hebben wij niet gehad afgelopen reis, alhoewel we absoluut niet te klagen hebben gehad. Het leest heel lekker weg en ik ben benieuwd naar de volgende verhalen.

2e reactie

Ik heb net alle reisverslagen in jullie boek gelezen. Wat een dieren hebben jullie elke keer toch weer gezien! Geweldig. En ook de manier waarop je alles hebt beschreven, Paul, vond ik heel leuk en interessant. Complimenten niet alleen met de site, maar ook met het boek.


Marjo

Ik wil jullie even laten weten dat ik jullie boek met heel veel plezier lees. Jammer genoeg lukt het me qua tijd niet goed om wat sneller door te lezen, maar ik ben er in bezig.Het geeft me het gevoel alsof ik steeds een stukje mee reis. Erg leuk!!
Voor mensen die er geweest zijn is het ook een heel leuk boek. Jacqueline heeft het kado gedaan aan vrienden van haar die zowel in Nederland als in Afrika een bedrijf hebben en regelmatig heen en weer reizen. Zij waren ook erg enthousiast en vonden veel foto's en tekst herkenbaar


Oliva & Bob Debast

Wij vinden het boek zeer leuk en telkens wanneer we even tijd hebben, lezen we er een stukje uit.
Eigenlijk hadden we uw boek graag gesigneerd gehad.


Nathalie Koopman

In een ruk heb ik jullie boek gelezen en het was alsof ik bij jullie in de auto zat!Alle mooie herinneringen aan onze reis door Botswana en Zuid Afrika kwamen weer boven en ik heb gelijk de fotoboeken er weer bij gepakt. Wat een prachtige tours hebben jullie al gemaakt en volgens mij zijn jullie al weer wat aan het plannen. Afrika is een continent waar je verliefd op kunt worden, tenminste dat heb ik.


Karin van Reekum

Ik heb jullie boek als kerstkado voor mijn viend gekocht en heb 'm zelf in twee dagen uitgelezen! Heel herkenbaar aangezien wij Zuid Afrika, Namibie, Botswana, Zimbabwe, Kenia en Tanzania bereisd hebben. Het begint al weer te kriebelen voor volgend jaar, toch maar weer naar Afrika voor het derde achtereenvolgende jaar?
Ik heb het boek gekocht in een boekhandel in Arnhem, nl. Dekker van de Vecht. Hij stond bij de reisboeken over Afrika waar ik natuurlijk iedere keer even in rondstruin. Kennissen van mij zijn bezig een reis te plannen door Zuidelijk Afrika, bij voorkeur in jeeps en in niet al te groot groepsverband. Ik heb hen jullie boek aangeraden omdat hier veel tips in staan! Veel plezier op jullie volgende reis!


Hans en Marthie Berns,

Wat een service, zeg. Zo snel als we jullie boek mochten ontvangen. We hebben ervan genoten. Vorig weekend hebben Hans en ik het om de beurt gelezen. De één kon haast niet wachten tot de ander het uit had. We vinden dat je een prettige manier van schrijven hebt. Het boek las heel prettig. Omdat wij dit jaar naar Tanzania en Zanzibar Sau inn) gaan, sprak het ons natuurlijk extra aan. Dit wordt voor ons de tweede keer Afrika. Dus de sfeer herkennen we al goed in het boek.


Tiny Koning

Ik heb jullie boek in een adem uitgelezen. Hoe herkenbaar!! Wij, mijn man en ik, zijn ook een aantal keren in Botswana geweest. In 2002 en 2004. We reisden op dezelfde manier als jullie, ook kamperen op Hatab-sites. Fantastisch!!!! Volgend jaar weer.  Ik wens jullie geweldige reiservaringen toe komend najaar en doe Botswana de groeten.


Het boek is ook bij de volgende boekhandels te koop.

Amsterdam
Geografische Boekhandel Jacob van Wijngaarden, Overtoom 97
Reisboekhandel Evenaar, Singel 348

Apeldoorn
De Graaf's Tabak en Lectuurshop, Koninginnelaan 58
Plantage Boekhandel, Orangerie

Arnhem
Reisboekwinkel "De Noorderzon", Nieuwstad 26
Hijman Boekwinkel, Grote Oord 15

Den Haag
Stanley & Livingstone, Schoolstraat 21

Deventer
Praamstra, Keizerstraat 2
Aalpoel & Schouten, Lange Bischopsstraat 5a
Bruna, Korte Bisschopstraat 33
Wandelwinkel, Bergkerkplein 5
Boekwinkel Colmschate, Flora 48 - 52

Haarlem
Reisboekhandel De Wegwijzer, Kleine Houtstraat 67

Leiden
Reisboekhandel Zandvliet, Stille Rijn 13

Lochem
Boekhandel Lovink, Markt 18

Raalte
Guldemond's Boekenhandel, Marktstraat 16

Zutphen
Boekhandel Van someren & Ten Bosch, Turfstraat 19