Home Contact
Gastenboek lezen
Gastenboek schrijven
Bush Ways Botswana
Puzzels
Links
GOING AFRICA SAFARIS REIZEN
English version


Out to Africa   
is   

(klik op logo)


Mee op reis in 2011?
lees hier verder....


 Reisverslagen:

 Foto's:

 Video's:

 Landen info:

 Gamepark info:

 Dieren info:

 Beste reistijd:

 

Out to Africa

BeÔnvloed door de prachtige documentaires op televisie en voorzien van de nodige angst voor het ongewisse maakten we in 1996 onze eerste reis door Afrika.

Slapen in een tentje tussen de wilde dieren en voorzieningen soms op een paar honderd kilometer afstand waren de hobbels waar we ons overheen moesten zetten. We wisten niet dat onze eerste ervaringen in Botswana een wending in ons leven zou brengen.

De wel meer gehoorde Afrikagekte heeft ook ons besmet.
In 1997 maakten we een reis van Johannesburg naar Nairobi, in 1999 hebben we rond getrokken in Kenia en Tanzania en in 2000 vertrokken we naar Uganda.

Na al deze avonturen was het verlangen naar Botswana groot. Niet omdat de andere landen tegen waren gevallen maar wel omdat we vinden dat je in Botswana de ultieme safari kunt maken. In 2002 hebben we Botswana weer bezocht met opnieuw een ontmoeting met onze gids van toen, Heiko.

In 2003 stond er weer een volgend avontuur in Tanzania op ons te wachten en in 2004 in Kenia. Echter het bloed voor Botswana stroomt door onze aderen en in 2005 en 2006 stond Botswana weer garant voor het Afrikaanse avontuur.

Ellen en Paul

RECENSIES

Recentie in het weekblad Flair (BelgiŽ) 21 augustus 2007

Backpackers Travelmagazine, nummer 4, jaargang 4, bladzijde 61

Out to Africa van Paul en Ellen - achternamen onbekend - is een veel geprezen site.
Onder het kopje Awards, kan je zien welke prijzen voor webdesign en functionaliteit zij al in de wacht hebben gesleept. De site is inderdaad prachtig vormgegeven.
Beiden hebben een liefde voor Afrika ("de Afrika-gekte heeft ook ons besmet"). en de reisverslagen van de groepsreizen door ondermeer Botswana, Kenia en Tanzania zijn hier terug te vinden. Met de auto per boot/kano, maken ze kennis met vrijwel alle dieren die Afrika rijk is.
De zogenaamde "Big Five" van dit continent kruist het pad. Verrassende ontmoetingen met luipaarden en olifanten lezen als een spannende detective en doen je watertanden, Het "dat wil ik ook" -gevoel bekruipt je al snel. De verhalen zijn dus zeer lezenswaardig maar nogal aan de lange kant. Downloaden en printen is het devies.
De foto's zijn momenteel niet zichtbaar, gewoon verkeerd gelinkt. Dat is jammer en de gezien de gewonnen prijzen waarschijnlijk een tijdelijke zaak, die bij verschijning van dit nummer van Backpackers al lang en breed zal zijn opgelost.
Hun volgende reis, opnieuw naar Botswana, staat al weer op stapel
.......

Planet, het magazine van Planet Internet, nummer 1/2001, bladzijde 51

Lotgenoten,
Wie veel reist, kan veel verhalen. Aansprekend zijn de ervaringen van andere reizigers.
Naast de zogeheten reisverhalen portals bestaan er ook reisfanaten met homepages, die hun pagina's vullen met eigen reiservaringen.
Zo hebben Ellen en Paul de site "Out to Africa" waar ze naast verhalen ook videobeelden tonen
.

copyright: Paul Janssen